10.10.11

AIXÍ HA ESTAT EL CORRELLENGUA 2011



Diumenge 9 d’Octubre va tindre lloc la cloenda de l’edició d’enguany del Correllengua a la nostra comarca. El Gegant Jaume I i els cabets de Joan Fuster i Enric Valor van encapçalar una cercavila en la qual també van participar els cabets de l’Escoleta del Llombo i el grup de Percussió i Tabal El Raval. Les persones assistents també van poder gaudir de la lectura d’alguns poemes de Vicent Andrés Estellés a cura del grup Comboi.

Des de dimarts 3 d’octubre però, diverses escoles de La Vall d’Albaida han rebut la flama del Correllengua acompanyada dels gegants i cabets del Casal Jaume I – ACPV. El CEIP Sant Antoni Abat de Benissoda, el CEIP Mare dels Desemparats d’Atzeneta d’Albaida, el CEIP Covalta d’Albaida, el CEIP Mare de Déu del Remei, i els CEIP Martínez Valls, Vicent Gironés i Lluís Vives, tots tres d’Ontinyent, són les escoles que enguany han celebrat la festivitat del 9 d’Octubre amb l’arribada de la flama del Correllengua.

La resposta de gran part dels centres educatius de la comarca, tot i no haver rebut la flama, ha estat molt satisfactòria, ja que han mostrat la seua predisposició a celebrar la festa de tots els valencians i valencianes en un context de festa i reivindicació. Aquesta participació satisfà els organitzadors del Correllengua perquè ha quedat consolidada aquesta festivitat.

Diverses escoles han treballat en el marc de l’ homenatge a Enric Valor i Sanchis Guarner pel centenari de llur naixement amb l’auca del Correllengua, i participaran així del concurs de dibuix que ACPV organitza arreu del País Valencià.

La comissió organitzadora també està avaluant la participació al Correllengua i les activitats programades pels centres educatius per treballar tot allò vinculat a la data del 9 d’Octubre per tal de fer públic el nom del centre o de la persona que serà premiada amb la Distinció Empar Granell. Una distinció que té un doble objectiu; per una banda, recordar la figura d’Empar, mestra, lluitadora per la llengua i l’escola pública (entre moltes altres coses); i d’altra, reforçar i animar a la participació en esdeveniments vinculats a la defensa i ús de la nostra llengua.