31.1.11

DOCUMENTS "ÚS SEXISTA DEL LLENGUATGE".



















El passat dijous 27 de gener va tindre lloc la xerrada "Ús sexista del llenguatge" (Cicle Escolta-les), a càrrec de Tere Mollà.

Van ser moltes les persones que no van poder assistir a la xerrada però van sol·licitar més informació al voltant del contingut de la ponència. També, entre les persones assistents va haver un gran interès per conèixer algunes suggerències que va aportar Tere. Per aquest doble motiu, vos passem aquest enllaços (gentilesa de Tere Mollà) per tal que aprofundiu en la millora del nostra llenguatge, per fer-lo més just, més igualitari, més de totes i tots!

Per descarregarr-vos el manual NOMBRA, polseu ací

Per al powepoint de la ponència, polseu ací

Per al manual explicatiu de nombre.en.red, polseu ací

Per descarregar-se el programa NOMBRA, polseu ací

El Cicle Escolta-les és una iniciativa de Espai Dones Vall d'Albaida. Els objectius bàsics d’aquest col·lectiu nat al si d’ACPV són assolir un espai de reflexió i creació en el qual desenvolupar qüestions pròpies de la condició de dona, així com qüestions generals vistes amb perspectiva de gènere.

Fruit de la consciència de saber que les dones al llarg de la història han estat obligades a seguir uns esquemes socials concrets, estem disposades a generar feminitats pròpies l’autoria de les qual segueisca els criteris de llibertat de qualsevol ésser humà.

El Cicle Escolta-les ha estat pensat per tal de dur a terme una sèrie de xerrades al voltant de les qüestions pròpies de la condició de dona, aixó com d'aquells aspectes generals que es poden veure transversalement des d'una perspectiva de gènere.

Per a la creació d’aquest cicle ha estat imprescindible la col·laboració de Tere Mollà. És formadora en qüestions de gènere a FOREM-CCOO; col·laboradora habitual en temes d’opinió relacionats amb feminisme en diverses agències de comunicació de l’estat espanyol, Catalunya i Amèrica Llatina; i és comunicadora de la XIDPIC-CAT (Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya) i de la XIDPVG (Xarxa Internacional de Dones Periodistes amb Visió de Gènere).

El calendari del Cicle Escolta-les és el següent:

- 25 de novembre: Tractament informatiu de la violència de gènere.

- 27 de gener: L’ús sexista del llenguatge.

- 10 de març: Les dones al llarg de la història de la humanitat.

- 28 d’abril: Dones, salut, temps i treball.

- 26 de maig: Empoderament: del poder individual al poder col·lectiu.