11.1.11

PROGRAMACIÓ GENER 2011 AL CASAL



Un estiu a l'infern, de Sico Fons.
Divendres 14 de gener a les 20:00h.

Presentació a càrrec de Robert Domènech.

El llibre ens narra una temporada de treball en una fàbrica durant el calorós estiu mediterrani. Tres mesos de faena en una empresa de la indústria farmacèutica a València, és, pensa Marc Company, com un premi de loteria. Un sou immillorable i menjador pagat. Algú pot demanar-ne més?
Heus ací una ullada irònica i una mica desesperançada del món laboral de les Empreses de Treball Temporal, un món precari sense estalvis ni futur.
Un món immediat contat en present d'indicatiu, que és el temps verbal més escaient per a una societat que només viu al dia, sense contar ni amb el passat ni amb l'esdevenidor.

Polseres i clauers I

Dissabte 22 de gener a les 11:30h.

Taller de manualitats per elaborar polseres i clauers amb la tècnica de “scubidú”. Aquesta tècnica consisteix en trenar tubs de plàstic.

Cal inscriure’s al Casal fins divendres 21 de gener.

Preu general: 2 euros (material inclòs)

Gratuït per a socis i sòcies d’ACPV.

A febrer i març farem el mateix taller de polseres i clauers amb altres tècniques.

Cicle Escolta-les: Ús sexista del llenguatge. Alternatives.

Dijous 27 de gener a les 19:30h.

Xerrada a càrrec de Tere Mollà

Sovint fem ús del llenguatge de manera sexista i utilitzem el gènere masculí per universalitzar. És una qüestió de justícia que les dones siguen presents a tots els àmbits, inclòs al llenguatge, i allò que no s’anomena, no existeix.

La xerrada versarà al voltant de la importància de fer ús del llenguatge de manera respectuosa amb les dones, així com la millor manera de fer-ho per no crear un discurs ple de sufixos que el dificulten.

Transhumàncies valencianes

Divendres 28 de gener a les 20:00h.

Transhumància és el viatge que, des de temps ancestrals, realitzen els ramats per a canviar de pastures. Aquesta explicació que sembla tan simple pot desplegar-se en diferents possibilitats, segons la geografia, els animals, el clima…i diversos etcèteres. Miquel Conejos (pastor) Juanjo Muñoz (ajudant de pastor) ens contaran la seua experiència.