11.6.18

Jornada cultural 'Més que Muixeranga'


 
La Muixeranga de València, junt a altres colles muixerangueres i entitats, ha organitzat per a aquest dissabte 16 de juny una interessant jornada a Ontinyent per donar a conèixer el seu ball.

Nascuda al Cap i Casal l'any 2012 amb la voluntat de contribuir a la recuperació d'aquests balls tradicionals valencians combinació de dansa i torre humana, visita ara la Vall d'Albaida. Entre les activitats previstes al llarg del matí de dissabte hi haurà una visita guiada al refugis antiaeris de la guerra civil, un taller de muixeranga obert al públic i un dinar i fi de festa.

El taller i el dinar tindran lloc a l'ateneu popular Ca la Mera on des de les 11 hores del matí els assistents podran conèixer el ball, les figures i la música que componen la Muixeranga de València i practicar-la i fer assajos de manera conjunta. També hi haurà tallers de manualitats per als més menuts.

La visita als refugis antiaeris té places limitades i cal inscriure's a muixerangadevalencia@muixeranga.org
Per al dinar també cal reservar, segons l'opció desitjada, en aquest formulari.

A banda de la Muixeranga de València, promotora de la jornada muixeranguera, també hi participaran la Muixeranga Marina Baixa, la Muixeranga de Sueca i la colla de tabals i dolçaines Estrela Roja de Benimaclet.

La jornada compta també amb la col·laboració de l'ateneu popular Ca la Mera, ACPV Vall d'Albaida, Consell Local de la Joventut d'Ontinyent, Muntis Oci Personalitzat i Classes al Taller d'Art.

Una oportunitat perfecta per conèixer un poc més sobre les nostres tradicions.