25.6.18

Al juliol, Racons Poètics!




Torna l'estiu i, a tocar del mes de juliol, presentem com cada any una nova edició de Racons Poètics, els cicle de poesia estiuenc d'Acció Cultural del País Valencià a la Vall d'Albaida. Una bona ocasió per reunir-nos, sopar a la fresca i recitar alguns versos als indrets més bonics de la comarca.

Enguany els racons triats han sigut tres: l'espai ecosocial la Torreta, a Ontinyent, la placeta de Sant Vicent de Bocairent i el ja tradicional espai cultural de la Fundació Salvador Mollà (el Filaner d'Ontinyent).

Pels qui encara no coneixeu l'espai ecosocial la Torreta, podreu descobrir-lo el pròxim dijous 5 de juliol en la primera sessió dels Racons Poètics. Ens referim a l'espai actualment habilitat com a horts socials per la Colla Ecologista l'Arrel i l'Ajuntament d'Ontinyent junt a l'antic dipòsit d'aigua municipal situat al Llombo, just al costat de les portes del poliesportiu. Les tomateres comencen a enfilar-se per les canyes i els primers pimentons ja comencen a guaitar. Un lloc immillorable per als poemes estivals.

El segon torn serà per a la placeta de Sant Vicent, dijous 12. Un recollit indret en ple casc antic de Bocairent i envoltat de tota la seua màgia. És la primera vegada que els Racons Poètics visiten el poble de la Mariola i ja fèiem tard, doncs cadascun dels seus vells carrer, places i racons evoquen llegendes i poesia a bots i barrals.

Tancarem el cicle d'enguany a un espai que mai pot faltar. Dijous 19 serà el torn per a la Fundació Salvador Mollà, a Ontinyent, als peus del Carril, a la ribera esquerra del riu Clariano. Un lloc en continua transformació a mans de l'artista, un indret refrescant i inspirador per a les caloroses nits de juliol.


Us esperem les tres nit, o qualssevol d'elles, a les 21:30 hores als llocs proposats. Porteu-vos l'entrepà, nosaltres posarem la picadeta. I sobretot porteu poemes, propis o dels autors que vulgueu, serà el moment per recitar i compartir els versos que més desitgeu. I aquells que no s'atreveixen a fer-ho, que tampoc dubten en vindre a escoltar. Potser els racons els encoratgen i es deixen anar!