21.6.16

EMOTIVA EXPERIÈNCIA AMB TOMÀS LLOPIS



El darrer divendres 10 de juny vam tindre al Casal Jaume I de la Vall d'Albaida - ACPV la presentació del llibre "Contra les aules" de Tomàs Llopis.

Va ser un encontre molt emotiu i apassionant. El primer motiu de tanta emoció va ser la retrobada de Tomàs Llopis amb un antic amic d'Ontinyent. Per començar la presentació, Iolanda Torró, mestra de la Facultat de Magisteri del Campus d'Ontinyent de la Universitat de València i Orientadora Vocacional a l'Institut de Bocairent, va expressar amb molt d'entusiasme el que va sentir a cada capítol del llibre. Tomàs Llopis ens va contar algunes anècdotes i metodologies emprades durant la seua docència que descriu amb molt de detall a les seues pàgines, el motiu del títol i la portada del llibre; també vam reflexionar sobre una manera alternativa de fer educació, més propera a l'alumnat.


Tomàs Llopis descriu al llibre un model educatiu diferent i únic. I les opinions del seus i les seues alumnes ho confirmen. Des del Casal Jaume I de la Vall d'Albaida - ACPV vam intentar convocar a aquesta reunió literària a una ex alumna de Literatura Universal i Valencià: Llengua i imatge. Malgrat no poder assistir, va dedicar una estona a escriure-nos unes paraules per a aquest dia. Unes paraules d'agraïment, il·lusió i tendresa. Paraules que varem poder llegir-li a Tomàs Llopis en persona i que ens van omplir d'emocions i sentiments preciosos.

En aquest escrit podiem llegir: "De fet, confesse que no puc llegir Estellés sense fer-ho mentalment amb la seua veu. És curiós, però sé de primera mà que no sóc la única persona a qui li passa." Així que Iolanda, que venia preparada, li va oferir el "Llibre de les meravelles" i vam poder escoltar "Els amants" recitat per Tomàs Llopis, comprovant la profunditat de la seua veu. Profunditat que Iolanda particularment volia constatar ja que, prèviament a la presentació, demanà a una persona que tenen en comú que destacara alguna cosa de Tomàs Llopis i va dir: la seua veu. Tots vam quedar bocabadats!

Finalment, Tomàs Llopis ens va signar els nostres llibres amb molta dedicació i exclusivitat. Vam quedar per fer aviat una tertúlia dialògica! S'apuntareu?