25.11.14

TEMPS DE PANSA. LA MEMÒRIA DEL RIURAU

Cicle de projeccions i visites guiades
Dimecres 17, dijous 18 i diumenge 21 de desembre.
Vos proposem tres trobades per conèixer el nostre passat i el nostre present vinculats al món de la pansa (la seua arquitectura, el seu treball, el seu procés, la seua gent, les seues històries, els seus paisatges...)

Per això vos convoquem a l’Octubre CCC i al Casal d’ACPV de la Vall d’Albaida per veure la projecció del documental Temps de pansa. La memòria del riurau,  i a fer una passejada pels indrets que acompanyen l’univers de la pansa.

1)     dimecres 17 de desembre, a les 19h, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (Carrer Sant Ferran, 12. València)

Projecció del documental “TEMPS DE PANSA. La memòria del riurau” i col·loqui amb Carlos Fuster (historiador i coautor del documental), Casimir Romero (membre de l’IEVA i col·laborador del documental) i Carme Miquel (escriptora).


2)     dijous 18 de desembre, a les 19:30h al Casal Jaume I de la Vall d’Albaida (Carrer Jaume I el Conqueridor, 13. Ontinyent)

Projecció del documental “TEMPS DE PANSA. La memòria del riurau” i col·loqui amb Carlos Fuster (historiador), Casimir Romero (membre de l’IEVA i col·laborador del documental) i Anmorsígol (director del documental).




3)     diumenge 21 de desembre
RUTA GUIADA PEL PAISSATGE DE LA PANSA
  
OPCIÓ PASSEIG
Passejada guiada per la ruta del riurau.
Hora i lloc d’exida: 10h a l’ermita de Sant Vicent (Terrateig)
Visita al riurau del Tio Constantino, el de Les Mosques, el de Linares, entre altres. A Montitxelvo visitarem l’estufa de la Penya i més restes de l'arquitectura de la pansa.
Distància: 7km
Desnivell acumulat: 85m.
Durada de l’excursió: 3 hores
Preu: 3 euros/persona (1.50 euros/ socis d’ACPV)
En aquest enllaç podeu veure el recorregut: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8294491

OPCIÓ PASSEIG I DINAR
Passejada guiada per la ruta del riurau i la ruta de l’aigua de Montitxelvo. Dinar
Hora i lloc d’exida: 10h a l’ermita de Sant Vicent (Terrateig)
Visita al riurau del Tio Constantino, el de Les Mosques, el de Llinares, entre altres. A Montitxelvo visitarem l’estufa de la Penya i més restes de l'arquitectura de la pansa, la Bassa del Sastre, el Molí de Micairent o l’Arcadeta.
Distància: 11km
Desnivell acumulat: 200m
Durada de l’excursió: 4h abans de dinar, i 30min. després de dinar.
Preu: 23 euros. (21.50 euros /socis d’ACPV)
En aquest enllaç podeu veure el recorregut:

Menú del dinar a Ca Colau:
Embotits curats del poble i calçots amb salsa romesco.
Mongetes amb botifarra catalana
Xulles de corder a la brasa i carxofes
Carquinyols i mistela.
Pa, aigua, vi i cervesa


Per a la ruta guiada (per a qualsevol de les dues opcions) és imprescindible realitzar la reserva als telèfons 962383751 – 664681591, o escriure’ns a valldalbaida@acpv.cat. El termini per realitzar la inscripció és el divendres 19 de desembre a les 14h.
Cal portar esmorzar de casa, aigua, i roba i sabates còmodes.