24.9.19

Un Sopar Estellés descobrint les Èglogues del poeta de Burjassot

 
El passat divendres 20 de setembre l'Ateneu Popular Ca la Mera d'Ontinyent acollia el Sopar Estellés 2019 organitzat per ACPV Vall d'Albaida.

Després d'un sopar baix braç en què la calidesa i la germanor feren brollar interessants converses entre els assistents, fou el moment perquè l'espectacle "Estellés a escena" irrompera en aquesta nit estellesiana.

Els diversos rapsodes començaren a sorgir d'entre el públic i formaren un semicercle davant l'audiència. La veu i la guitarra de Mireia Tortosa - Tendur, musicant un dels més eròtics poemes del llibre L'amant, donaven inici a la cerimònia poètica. Tot seguit s'anirien intercalant de manera magistral la lectura dramatitzada de diverses de les Èglogues escrites pel burjassoter amb altres poesies musicades de L'amant. I per allà anaren apareixent Bel·lisa, Nemorós, "Ell" i "Ella", Fedra i, fins i tot, un inoportú Hipòlit... Tot per boca de la magnífica colla de rapsodes formada per a l'ocasió: uns Pep Alfonso, Judith Yure, Jordi Oviedo, Mari Àngels Moreno i Ricard Sanchis en estat de gràcia.


En definitiva, un Sopar Estellés dels que en són parits ben pocs. I en el qual encara hi hagué temps per dedicar alguns poemes a la Nit de l'Emergència Feminista així com perquè algun socarrat (dels de Cocentaina) recitara algun escrit.


Esperant ja la cita estellesiana de l'any vinent, us deixem amb algunes de les imatges de l'acte i un fragment audiovisual de la lectura de l'Ègloga V: