24.4.19

Una Llei d'Igualtat Lingüística per capgirar el desús i la subordinació

Image may contain: 1 person, sitting and indoor


El passat dimecres 17 d'abril el Centre Cívic del Llombo va acollir un dels diversos actes que Acció Cultural del País Valencià està realitzant per presentar la proposta de Llei d'Igualtat Lingüística impulsada per l'entitat i que ha estat editada en forma de llibre.

L'acte, introduit per Mara Vicent, mestra i assessora del Servei d'Educació Plurilingüe de la Conselleria d'Educació, va comptar amb les intervencions dels redactors del projecte, Alfons Esteve i Francesc Esteve, membres de la Secció de Política Lingüística d’ACPV i, respectivament, cap i tècnic del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València. 

Els intervinents posaren sobre la taula els motius que fan necessària una llei valenciana d'igualtat lingüística i detallaren les principals característiques del projecte. Aquest pretén convertir-se en un punt de partida per al debat i el consens i la voluntat d'ACPV és que el partits polítics facen seua la proposta i l'assumesquen en els respectius programes electorals. Tot per aconseguir capgirar el desús i la subordinació de la nostra llengua i posar-la vertaderament en peu d'igualtat.


Image may contain: one or more people, people sitting and indoor