4.12.18

Conferència de Vicent Baydal a Ontinyent amb motiu dels 600 anys de la Generalitat Valenciana


Enguany commemorem els 600 anys de la Generalitat Valenciana i, amb motiu d'aquesta data tan significativa, hem volgut convidar a Ontinyent un dels especialistes que més en sap sobre la construcció de l'antic Regne de València i la història de les seues institucions.

L'historiador i divulgador Vicent Baydal estarà amb nosaltres el pròxim divendres 14 de desembre a les 19:30 hores al Centre Cívic El Llombo amb la conferència: "El llarg camí de l'autogovern: Furs, Corts i Generalitat (1238-1418-2018)".
La ponència, que porta el mateix títol que la seua recent publicació editada per les Corts Valencianes, servirà per descobrir-nos les arrels de l'autogovern valencià i l'evolució dels seus màxims òrgans institucionals, des de temps medievals fins l'actualitat. Un recorregut ben interessant per quasi vuit segles d'història i de conformació de la nostra identitat com a poble.

L'acte, organitzat per ACPV Vall d'Albaida amb la col·laboració de l'Associació de veïns el Llombo, l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida i Vilaweb Ontinyent, serà presentat per l'historiador ontinyentí Àngel Sanchis, membre del grup Clapir - Joves historiadores i historiadors valencians.



Vicent Baydal es doctorà a la Universitat Pompeu Fabra amb una tesi sobre els fonaments del sistema pactista al Regne de València i els orígens de la identitat valenciana. A hores d'ara és professor d'Història del Dret a la Universitat Jaume I de Castelló i destaca, sobretot, per la seua tasca de divulgació històrica.
Ha publicat nombrosos articles d'investigació i llibres com Els valencians, des de quan són valencians? i València no s'acaba mai. És ben actiu en internet i xarxes socials on podeu trobar el seu bloc personal Vent de Cabylia i el bloc del Grup Harca, grup de medievalistes valencians en el qual participa. Darrerament també l'hem pogut veure en programes d'À Punt Media intervenint com a especialista en reportatges i tertúlies.