27.3.18

Un altre debat necessari



El passat 24 de març l'Ateneu Popular Ca la Mera d'Ontinyent va acollir 'Art i mordassa', un debat sobre la llibertat expressió rere els últims casos de repressió en aquest sentit que s'han viscut els últims mesos i setmanes a l'estat espanyol.

Impulsat pel Front Estudiantil Unificat d'Ontinyent i amb el recolzament d'entitats com el Consell Local de la Joventut i ACPV Vall d'Albaida, l'acte va comptar amb una notable assistència de públic (més de 150 persones), la majoria gent molt jove però també molts de més entrada edat.



Mitjançant les diverses preguntes que formularen els moderadors del debat, els ponents anaren desglossant les seues opinions i experiències pel que fa a la llibertat d'expressió en l'àmbit artístic i de l'humor.

Mentre que els membres d'Auxili Marc Andrés, Esteve Tortosa i Fèlix Cortés parlaven del seu últim treball 'Tresors' i la necessitat que la música siga un instrument d'expressió d'idees i lluita cultural i política, Diego Varea i Marisol Moreno defenien l'humor com un camp d'acció on qualsevol metàfora o ironia hauria de tindre cabuda i servir de purga de vergonyes pròpies i alienes. Andreu Moreno, per la seua part, des de la seua postura com a advocat, aprofundia en els seus coneixements al respecte i incidia en el concepte del 'dret penal de l'enemic' que, al seu parer, és allò que utilitza actualment l'estat espanyol per, en efecte, reprimir qui gosa discutir els seus pilars fonamentals.



El debat finalitza amb algunes preguntes i intervencions del públic i un sopar de germanor seguit per un genial monòleg de Diego Varea.

Un altre debat necessari sobre un tema que, com a societat, no ens podem permetre deixar de banda.