11.10.16

NdP: LA MANIFESTACIÓ DEL 9 D'OCTUBRE RECLAMA UN FINANÇAMENT JUST I MÉS AUTOGOVERN


Creix la participació en comparació amb l'any passat gràcies al treball en positiu

ACPV clou un dia intens amb la participació en actes institucionals, una trobada de socis i una manifestació
Milers de persones han omplert els carrers de València en una manifestació més multitudinària que la de l'any passat. La Comissió 9 d'Octubre, coordinada per ACPV, ha aplegat enguany PSPV-PSOE, Compromís, Podem, EUPV, ERPV i Els Verds, a més de sindicats i entitats, expressant una voluntat de consens per avantposar els interessos dels valencians als interessos de partit.
Toni Gisbert, secretari d'ACPV, ha reclamat, en començar la mobilització, "un finançament just i més autogovern. Els valencians ja ens hem cansat d'ofrenar noves glòries a Espanya a canvi de discriminació econòmica, política, lingüística i cultural permanent. Ens sentim menyspreats pel Govern espanyol, i hem decidit posar-nos en peu i dir ja n'hi ha prou. Els valencians no som més que ningú, però tampoc menys. La societat valenciana ja no està disposada a continuar baixant el cap".
La vicepresidenta d'ACPV, Gemma Pasqual, ha representat la nostra entitat en la pancarta de capçalera. Immediatament després d'aquesta, la pancarta d'ACPV era portada per membres de la Junta Directiva (Ferran Suay, Juli Peretó, Maria Nebot...) i altres socis.
La mobilització ha anat precedida d'un dinar amb socis de la nostra entitat a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, en el que els membres de la Junta Directiva han fet un resum del treball realitzat per l'entitat en els àmbits dels mitjans de comunicació en la nostra llengua, la mediació per aconseguir un acord per a la inclusió de la competència lingüística en la nova llei de la funció pública, la creixent popularització de la reivindicació d'un finançament just, i altres. Posteriorment, han gaudit d'un recital de Miquel Gil.




València, 9 d'octubre de 2016
Acció Cultural del País Valencià - Octubre CCC
Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 València - 96 315 77 99