20.11.18

Així estigué el sopar i entrega dels XV Premis Joan Baptista Basset i Distinció Empar Granell




El passat divendres 16 de novembre Acció Cultural del País Valencià a la Vall d’Albaida vam celebrar a Montaverner la quinzena edició dels Premis Joan Baptista Basset i l’entrega de la Distinció Empar Granell 2018. A l’acte, que tingué lloc al restaurant el Tossal i que consistí en un sopar i posterior lliurament de premis, van assistir unes setanta persones entre les quals hi havia amics i familiars de les persones i entitats guardonades així com socis i simpatitzants d’ACPV.

Després d'un complet i deliciós sopar, acompanyat per les millors converses i felicitacions, iniciàvem la gala d'entrega.




Els premiats i premiades d'aquesta edició serien presentants respectivament per uns convidats d'excepció, el professor petrerí Vicent Brotons, la cantant ontinyentina Consol Rico i la professora Mari Carmen Agulló, els quals pronunciaren uns genials i desimbolts parlaments en què resaltaren les qualitats i raons per les quals eren mereixedors dels respectius reconeixements. Tudi Torró, Premi Joan Baptista a la trajectòria en defensa de l'educació pública i en valencià, Francesc Tortosa, Premi Joan Baptista Basset a la trajectòria en la recuperació i difusió del patrimoni musical valencià, i el Col·lectiu de dones Malva, Premi Joan Baptista Basset a l'entitat compromesa amb la defensa de la igualtat de gènere, eixien a recollir els guardons que els atorgava la Junta d'ACPV a la comarca, en aquest cas, de mans dels seu president Evarist Beneyto.

Les paraules dels guardonats foren d'agraïment sincer pels reconeixements atorgats i també d'empenta per animar a continuar lluitant per noves reivindicacions, projectes i il·lusions. Dones Malva, per la seua banda, també llegien els noms de totes aquelles dones que els han marcant especialment en aquests quasi 25 anys com a col·lectiu.



L'acte finalitzà de manera molt emotiva amb els parlaments d'Anna Mari Mollà i Mari Àngels Moreno, ambdues membres de la junta d'ACPV Vall d'Albaida, per tal de recordar la figura del sempre amic del Casal Jaume I, Pepe Ferrer. Les seues filles, Alícia i Laura, foren les encarregades de recollir i agrair la Distinció Empar Granell que enguany se li concedia al seu pare, a títol pòstum, per la seua implicació en els Correllengua.

En aquesta quinzena edició dels Premis Basset cal fer menció i agraïment especial per la bona feina feta: al restaurant el Tossal de Montaverner, que va acollir l'acte i sopar; al productor audiovisual Pau Romero, encarregat de l'enregistrament i el muntatge de les entrevistes per a xarxes; i a l'artista Salvador Mollà, que, com els últims anys, va elaborar els guardons com només ell sap.