3.1.18

Buscant l'Home dels Nassos pel Poble Nou

El passat diumenge 31, últim dia de l'any 2017, moltes són les famílies que es van arrimar al barri del Poble Nou d'Ontinyent per mirar de trobar l'Home dels Nassos.
Conten que és un home que té tants nassos com dies li queden a l'any i que just eixe dia sempre ve de visita. Almudena Francés, una de les persones que amb més energia impulsa la seua recerca any rere any, explicava açò el dia següent:

Buscar l'Home dels Nassos és de les últimes coses que fem a Ontinyent abans d'acabar l'any. Fa uns anys poqueta gent recordava aquest personatge. Qui el recordàvem, vinculàvem aquesta tradició als iaios que ens havien portat a buscar al nassut i que no importara no trobar-lo. Perquè la gràcia era compartit el joc, el temps i l'espai amb els grans.
Ahir la recerca de l'Home va convocar molta gent pels carrers del Poble Nou, la majoria sabíem que no el trobaríem, però no importava perquè el que volíem era compartir temps, espai i joc amb els menuts.
L'Home dels Nassos ens va ensenyar alguns dels carrers més oblidats del poble i ens va descobrir uns veïns i veïnes de conte!




Aquest matí tan especial va comptar amb la col·laboració d'un bon grapat de persones del barri, del grup de tabals i dolçaines el Regall i d'un grup de músics d'Ad Libitum que van rematar l'acte amb un concert a la plaça de Sant Domingo.

El pròxim 31 de desembre l'Home de les Nassos tornarà i esperem, aquest any sí, poder-lo trobar!