21.11.17

Acte d'entrega dels XIV Premis Joan Baptista Basset



El passat divendres 17 de novembre Acció Cultural del País Valencià a la Vall d’Albaida va celebrar a Otos la catorzena edició dels Premis Joan Baptista Basset i l’entrega de la Distinció Empar Granell 2017. A l’acte, que va consistir en un sopar i posterior lliurament de premis, van assistir mig centenar de persones entre les quals hi havia amics i familiars de les persones i entitats guardonades i socis i sòcies d’ACPV a la comarca. A més, va comptar amb la presència de Toni Gisbert, secretari i coordinador d’ACPV, qui oferiria un parlament introductori i faria entrega dels guardons. 


Una nit molt especial on amigables converses i paraules de felicitació van omplir el restaurant Ca les Senyoretes. Paraules de reconeixement i agraïment per part de persones properes a Tere Mollà, Premi Joan Baptista Basset a la trajectòria en defensa de la igualtat de gènere; Josep Sanchis, Premi Joan Baptista Basset a la trajectòria en la promoció de la llengua i del patrimoni cultural; i a l’Assemblea contra la planta de residus animals, Premi Joan Baptista Basset a l’entitat compromesa amb la defensa del territori. 


També moltes paraules d’il·lusió i agraïment per part dels guardonats així com per part de la directora del CEIP Sant Antoni Abat de Benissoda. Aquesta xicoteta escolar rural rebia enguany la Distinció Empar Granell, guardó que es dedica cada any a un dels centres educatius de la comarca que participa més activament en les activitats del Correllengua.
La jove cantant de l’Olleria Noe, junt al músic Carles Cerdà, van cloure l’acte amb una sèrie de cançons que continuaren fent vibrar durant una bona estona els assistents.


La junta gestora d’Acció Cultural del País Valencià a la Vall d’Albaida va quedar molt satisfeta amb la participació en aquesta gala i agraeix molt la col·laboració del productor audiovisual Pau Romero (Anmorsígol), per l’enregistrament de les entrevistes a les persones guardonades, de l’artista Salvador Mollà, per elaborar els diversos guardons, i de Diana Cortés, per les fotografies. Així mateix, Germán Llorca i Agustí Ribera també aportaren el seu granet d’arena a aquesta nit tant emotiva dedicant sentides paraules als premiats.