10.2.16

LLUCI JUAN A LA RESIDÈNCIA D'ART DE TORDERA

Vos deixem aquesta bona notícia de Lluci Juan, col·laboradora del Casal Jaume I de la Vall d'Albaida i artista valldalbaidina. 

Des de l'onze de gener l'artista visual aielonera Lluci Juan està realitzant una estança de dos mesos al Mas Panella, a la població de Tordera (Barcelona), amb motiu de la convocatòria “Ciutat Subterrània 03” per desenvolupar-hi un projecte artístic el resultat del qual es mostrarà en una exposició col·lectiva.

El Teatre Clavé amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tordera i la Universitat de Belles Arts de Barcelona és l’organitzador d’aquest programa que per tercer any consecutiu beca diferents artistes perquè plasmen la seua interpretació del que significa aquesta convocatòria.

“Ciutat subterrània” fa referència a la ciutat en el seu camp simbòlic més que no pas en el físic. Es refereix especialment a l’àmbit de les relacions (o no-relacions) humanes, de la vida social i cultural, de col·lectius, costums o hàbits. Es refereix a tot allò que no es veu, que resta amagat o que ens amaguen (perquè algú ha decidit que no interessa; perquè no s’ajusta als paràmetres d’acceptació que marca la societat; perquè s’ha envoltat voluntàriament de privadesa i secretisme -tabús dòcilment i inadvertidament assumits-), elements que fan que vides i experiències vitals existents en una ciutat siguen invisibles per a la majoria o per a una part dels ciutadans, relats mínims que passen desapercebuts per a la historiografia però que tramen la xarxa econòmico-social sobre la qual es teixeix la Història concebuda a partir de grans fites. I justament revertir açò és el que pretén el projecte: desenterrar la Intrahistòria a través de les experiències dels seus protagonistes fins ara anònims.

Les artistes participants d’aquest any, a més de la pròpia Lluci Juan, són Anna Bonfill (Catalunya), Anna Revuelto (Catalunya), Magda Vaz (Uruguai)  i Uxia Larrosa (Galícia), cadascuna amb diferents llenguatges i visions del que és “Ciutat subterrània” (fotografia, teixits, vídeo, gravat…). Lluci Juan desenvoluparà “Dones al carrer”, un projecte participatiu amb les veïnes de diferents poblacions rurals o barris antics del País Valencià (i ara Catalunya) que ens conten les seues vivències en l’espai públic de pobles i ciutats.

L’origen de la proposta de Lluci Juan és donar veu a la població femenina per valorar la seua tasca fonamental per al desenvolupament de la societat i que tantes voltes ha estat amagada i menystinguda. Aquest treball cerca històries personals de les dones i les posa en valor a través d'intervencions d’art en l'espai public. Lluci porta treballant aquest projecte des de fa més d'un any i ja n’hem pogut veure diferents obres en les mostres realitzades al  nostre territori com Poble Nou Endins (gener del 2015), Biodivers Carrícola (abril 2015) i Art a la Vila (desembre 2015)

El Teatre Clavé és un centre permanent de creació, d'experimentació i de formació artística de diverses activitats, un lloc de trobada d'artistes, col·lectius i entitats culturals i civils que treballen el seu futur i els seus projectes amb certa estabilitat i projecció. Mas Panella és una masia vinculada al Teatre Clavé situada en un entorn natural com un espai per a desenvolupar-hi tallers de creació i de formació artística vinculats als llenguatges (música, dansa, teatre i arts visuals…)


Ací vos deixem el bloc del seu projecte DONES AL CARRER