23.9.15

MENÚ ESTELLESIÀ DE LA FESTA ESTELLÉS

A continuació vos expliquem el menú que servirem a la festa estellesiana de divendres:
  • olives trencades (1)
  • ametles torrades (1)
  • ceba crua adobada (2)
  • pimentó torrat (3)
  • titaina (4)
  • llonganisses (5)
  • figues (7)
  • timonet (8)
  • bescuit (5)
  • pa (6)
  • vi (2)
  • aigua (9)



(1) “He begut e vi de Sagunt/ que me vares dur, oh amic/ Li he retuts els honors/ Horacianes
deguts a la seua fama/ menjant olives trencades/ unes ametlles mallorquines” .

(2) “Les tristeses i les alegries/ el vi i el sou escàs/ la ceba crua aixafada/ amb un colp de puny”. Albades

(3) ”res no m’ agrada tant/ com enramar-me d’ oli cru/ el pimentó torrat". Horacianes.

(4) “El pimentó amb tonyina dins/ la cassola de fang, eixíem/ molt matiner de Burjassot. Mural del País Valencià. La titaina és un mullador amb tonyina de sorra. 

(5) "una mare haurà anat a casa del seu fill/ amb unes llonganisses, amb un tros de bescuit". Coral romput.

(6) "I deixar caure el pa, aquell pa cruixidor". Llibre de Meravelles

(7) "Al rei en Pere li agradaven molt/ les figues -era cosa de família". El gran foc dels garbons.

(8) “Ai Vall d’Albaida ai la vall que més m’agrada les costres del secà la calç caient de les façanes les herbes de la muntanya”. Mural del País Valencià.

(9) "Nostre destí és el destí de l'aigua". Cants temporals.

Recordeu que podeu fer la reserva fins el dijous 24 a les 12h, als telèfons 962383751 - 664681591 o a valldalbaida@acpv.cat. El preu del sopar és de 10 euros (7 euros per a socis i sòcies del Casal).