3.10.12

LA FLAMA DEL CORRELLENGUA ARRIBA A LA COMARCA



Des del Casal Jaume I de la Vall d'Albaida – ACPV  celebrem un any més la festa del Correllengua.
Enguany, 50 anys de la publicació de Nosaltres, els valencians i 20 de la mort de l'assagista suecà, retem homenatge a Fuster fent del 2012 l'any Joan Fuster.

La Flama del Correllengua arriba enguany amb reivindicacions múltiples i com diu el manifest d'enguany: "amb ella, volem reiterar una vegada més el nostre suport a l’ús ple del valencià, de la nostra llengua catalana, en tots els àmbits de la vida pública. Volem el seu ús normal per part dels governants i les administracions, pels mitjans de comunicació públics i privats, i a l’ensenyament, on les conquestes aconseguides durant anys es troben ara en seriós perill per tota una sèrie de mesures que poden afectar greument, entre d'altres aspectes, aquesta normalització lingüística.
Volem també fer sentir la nostra veu de protesta, lamentant que la ILP "Televisió sense Fronteres", signada per 651.650 persones, no haja merescut l’acceptació majoritària per part dels diputats del Congrés. Reiterem una vegada més la nostra exigència irrenunciable que TV3 i la resta de canals televisius en català es puguen veure amb normalitat per tot el País Valencià, i exigim a les autoritats que prenguen les disposicions legals que així ho facen possible. I exigim igualment la retirada de les multes injustament imposades a Acció Cultural per haver dut durant tants anys TV3 a les nostres pantalles “. 

El Correllengua a la comarca

A la Vall d'Albaida des del divendres 5 d'octubre fins el dimarts 9 d'octubre, la Flama recorrerà diversos pobles i escoles de la comarca acompanyada del Gegant del Rei Jaume I i dels cabets de Joan Fuster i Enric Valor. 

L'acte central tindrà lloc en el marc de les Festes del Llombo, el dimarts 9 d'octubre a les 18h hi haurà una cercavila amb la Flama, els Gegant del Rei Jaume i els cabets de Joan Fuster i Enric Valor, i totes aquelles persones que vulguen sumar-se. La cercavila comptarà amb l'ambientació musical del Grup de Percussió i Dolçaina El Raval (Ontinyent). 

Distinció Empar Granell

Enguany i per tercer any consecutiu, l’organització valorarà la col·laboració en el Correllengua per atorgar la Distinció Empar Granell. Aquesta reconeixement té els objectius de retre homenatge a la mestra i activista per la llengua que dóna nom a la distinció, alhora que reconeix la implicació de les persones i centres que faciliten l’arribada de la flama a diversos punts de la comarca. El dia 2 de novembre es farà públic la persona, entitat, regidoria o centre educatiu distingit. 

Des de l’organització convidem tothom a participar d'aquesta festa que arreplega festa i reivindicació.