21.4.21

Una concentració de representants d'entitats commemorarà el 25 d'Abril a la Pedra de Basset a Otos

 

Com ja anunciàrem el passat 7 d'abril, Acció Cultural del País Valencià ha organitzat una vintena de concentracions arreu del país per commemorar el 25 d'Abril i reafirmar la nostra aposta per l'autogovern com el millor instrument en benefici del conjunt de la societat valenciana i de garantia de la igualtat lingüística.

Amb el lema, Per la llengua i la cultura, fem país, aquestes concentracions, per tal de complir les normes i recomanacions sanitàries establertes amb motiu de la crisi sanitària, seran actes de caràcter simbòlic i d’assistència controlada. Els assistents a cada concentració seran representants d'entitats locals i comarcals que treballen, precisament, per la llengua, per la cultura i pel país.

En el cas de la Vall d'Albaida, i davant la impossibilitat de reeditar enguany l'aplec comarcal que realitzàrem l'any 2019 a Otos al voltant de la Pedra de Basset, no hem volgut renunciar a tornar a situar aquest monument solar que marca la diada del 25 d'Abril com a epicentre de la celebració. És per això que representants de diversos projectes comarcals i entitats culturals, sindicals, feministes i ecologistes de la Vall d'Albaida ens concentrarem diumenge al voltant de la Pedra.


 

Serà un acte breu i, malauradament, restringit als representants de les entitats adherides, en què farem la lectura del manifest i en el qual les colles de tabals i dolçaines el Regall (Ontinyent) i Morralla (l'Olleria) interpretaran algunes cançons. L'acte, però, es podrà seguir per streaming a la nostra pàgina de Facebook a partir de les 12 hores. A més a més, l'Ajuntament d'Otos tindrà obert el jardí del Palau del Marqués de Sant Josep, on es troba la Pedra de Basset, perquè tot aquelles persones que ho desitgen puguen visitar-la al llarg de la jornada.

Les entitats participants en la concentració són:

- ACPV Vall d'Albaida
- Coordinadora de la Vall d'Albaida per la defensa i ús del valencià - Escola Valenciana
- Intersindical Valenciana
- Comissions Obreres - Comarques Centrals
- Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida
- Memorial Democràtic Vall d'Albaida
- Muixeranga de la Vall d'Albaida
- Col·lectiu de dones Malva
- Coordinadora Ecologista de la Vall d'Albaida
- Colla Ecologista l'Arrel
- Ràdio Aktiva
- Ateneu Popular Ca la Mera
- Col·lectiu cultural el Ganxo
- Greixers
- Colla de tabals i dolçaines el Regall
- Colla de tabals i dolçaines Morralla