29.3.21

'Guillem', una història d'impunitats. Presentació del llibre de Núria Cadenes el passat divendres a Ontinyent.

 

Us deixem ací una nota breu i algunes imatges del que fou la presentació del llibre Guillem el passat divendres a la Casa de Cultura - Palau dels Barons de Santa Bàrbara, a Ontinyent.

 

Després d'una introducció a càrrec de Jorge Mancebo, en què l'activista emmarcà la importància de la novel·la dins el projecte la Lluita Continua i ressaltà el paper de la societat civil organitzada com a dic de contenció davant els discursos d'odi i per la memòria de Guillem Agulló, la periodista i autora del llibre Núria Cadenes desglossà els elements essencials de Guillem, a la qual definí com una història d'impunitats.

L'escriptora, en la seua exposició, feu un recorregut per tots aquells aspectes que envoltaren l'assassinat del jove de Burjassot i el subsegüent cas judicial, i que queden filats magistralment a la novel·la. Des de les característiques del crim i les motivacions ideològiques dels seus assassins, fins a la resposta familiar i social que suscità i que d'alguna manera culmina ara, després de dues dècades de lluita contra l'oblit, sense deixar de banda elements com l'entramat polític, judicial i mediàtic que permeté, o fins i tot instigà, la mort de Guillem i la criminalització de la seua figura en benefici dels executors.

En definitiva, una presentació en què tant Jorge com Núria posaren els punts sobre les is sobre aquest cas paradigmàtic que sotragà la societat valenciana, recollit ara en forma de llibre, i que també ens ha de servir per prestar atenció al context actual d'auge de l'extrema dreta i bastir la manera per fer-li front.

Podeu trobar l'àudio de l'acte complet a radioaktivat.org