26.4.21

La Pedra de Basset fou de nou l'epicentre del 25 d'Abril a la nostra comarca


Després que l'any 2019 impulsàrem el primer aplec comarcal per commemorar el 25 d'Abril a Otos, enguany hem tornat al poble dels rellotges de sol per convertir de nou la Pedra de Basset en l'epicentre de les nostres reivindicacions en la diada.

Representants d'un bon gran grapat d'entitats de la comarca ens tornàrem a reunir aquest diumenge al voltant de la Pedra per a reafirmar, com també ho feren una vintena de concentracions al llarg i ample del País Valencià convocades per Acció Cultural, la nostra aposta per l'autogovern.

Baix el lema Per la llengua i la cultura, fem país, a les 12 h del migdia férem lectura del manifest d'enguany entre cançó i cançó de les colles de tabals i dolçaines el Regall i la Morralla.

L'acte es pogué seguir per la nostra pàgina de Facebook en un directe que hem recuperat ací mateix:

 

El Telenotícies de TV3 es feu ressó de les concentracions i en destacà especialment la de la nostra comarca, amb un breu reportatge en què Joan Olivares, artífex de la Pedra de Basset, explica alguns detalls sobre el moment solar. Podeu veure la notícia en aquest enllaç.

Per la nostra part, tan sols ens queda agrair a les entitats participants la seua adhesió a l'acte i esperar que la situació sanitària millore prompte perquè l'any que ve puguem recuperar l'aplec comarcal amb activitats de cultura popular que vam iniciar ara fa dos anys.