25.4.22

La Pedra de Basset i la Flama del Canigó protagonistes del segon Aplec comarcal pel 25 d'Abril


 

En la vesprada d'ahir, diumenge 24 d'abril, un bon grapat de persones i entitats de tota la Vall d'Albaida ens vam tornar a aplegar a Otos en commemoració del 25 d'Abril.

Prèviament a l'inici de l'acte en la localitat, una representació de l'organització ens vam traslladar a la Casa Cuesa (Xàtiva) a recollir la Flama del Canigó, que el cantador Pep Gimeno Botifarra guarda allà durant tot l'any.

 

 

A les 18 hores la Flama arribava a Otos per encapçalar la cercavila que la duria fins al Palau del Marqués de Sant Josep, on romandrà també encesa de manera permanent, molt a prop de la Pedra de Basset. Pels carrers del poble, un seguit de dansadores i dansadors i representats dels grups de danses de Benigànim, Ontinyent i Quatretonda van acompanyar-la al so de les dolçaines i tabals de les colles la Morralla (l'Olleria) i el Regall (Ontinyent). A l'arribada al jardí del palau fou el moment per a l'homenatge a la Pedra de Basset i la lectura del manifest, que llegia enguany la palomarenca Paula Beneito, d'Escola Valenciana. I per finalitzar la trobada, els tabals i dolçaines tornaven a guiar la gent fins a la plaça del Llaurador, on la veu de Maria Bertomeu (La Maria) i la guitarra de German Borràs posarien la guinda a la vesprada.

 


 

De nou un altre bonic Aplec a la Pedra de Basset per continuar fent comarca i reivindicar un futur més digne, democràtic i lliure per al País Valencià.

Des d'ací els nostres agraïments a tots els participant. Seguim!