11.9.18

Una Festa Estellés a Ontinyent per recordar

El passat dissabte 8 de setembre vam gaudir a Ontinyent d'una genial Festa Estellés en record i homenatge al gran poeta de Burjassot.

La celebració començava a les 19 hores a la plaça que porta el seu nom, des d'on vam iniciar una interessantíssima ruta literària dissenyada pel filòleg Jordi Oviedo. Entre explicacions d'aquest estudiós del poeta i la recitació de poesies d'Estellés i altres autors per part de persones ben diverses, vam recórrer espais com la plaça d'Ovidi Montllor, la plaça del Barranquet, la soca del campanar de la Vila o el refugi del Regall. Vam poder descobrir un poc més sobre l'obra de l'escriptor i sobre la seua vinculació a Ontinyent i la Vall d'Albaida, al mateix temps que també gaudíem de poemes de lletraferits locals com David Mira, Josep Sanchis i Pep Alfonso -presents també i actius en l'acte- i de poetesses com Àngels Gregori o Maria Josep Escrivà.


La pluja va respectar la caminada fins que vam arribar al barri de Sant Rafael, on l'ateneu popular Ca la Mera ens serviria de recer. Allà vam continuar amb el sopar de germanor previst i la magnífica actuació del cantant alcoià Pau Miquel Soler que, acompanyat per l'ontinyentí Jesús Barranco, ens delectà amb les cançons del seu disc L'amor o la guerra dedicat a Estellés.

Una vesprada i nit ben completes i amb protagonistes d'excepció. No podia ser d'altra manera en aquesta diada. Cal agrair la participació dels diversos representants de les entitats que van col·laborar perquè així fora possible: les associacions veïnals del Poble Nou, el Llombo i Sant Rafael, la Coordinadora per la Defensa i Ús del Valencià de la Vall d'Albaida, el Consell Local de la Joventut d'Ontinyent, el col·lectiu d'escriptors i escriptores valldalbaidins Renadiu, l'ateneu popular Ca la Mera i el diari digital Vilaweb Ontinyent.

Esperant ja l'edició de l'any que ve, us deixem amb un recull de fotografies dels diversos actes i un vídeo de l'estimat David Mira recitant el seu poema "Veig Ontinyent":