10.9.16

HOMENATGE A AL TALL - 23 de setembre - 20h - Teatre Echegaray (Ontinyent)


Des del Casal Jaume I de la Vall d'Albaida - ACPV volem comunicar que estem molt agraïts i agraïdes de participar i col·laborar en aquest homenatge  a AL TALL organitzat per Comprimís per Ontinyent. 

El 19 d'octubre de 2012, Al Tall publicava un comunicat anunciant la seua dissolució. Deixaven els escenaris després de 38 anys. 



Som moltes les persones que tenim Al Tall com a referent, per tot el que ha fet pel nostre país i per la nostra cultura, per tots els anys dedicats a fer-nos renàixer com a poble i sentir-nos orgullosos. Els hi devem molt.



És per això que no podem deixar que ens diguen "adéu" dels escenaris sense demostrar-los cóm d'importants són per a nosaltres i com els estem d'agraïts. Perquè Ontinyent s'estima Al Tall. 



La 1a part de l'homenatge serà la presentació del documental "Sempre Al Tall". El documental (dirigit per Josep Pitarch i produït per la Universitat de València) és un biopic que acompanya a Al Tall en el comiat dels escenaris. El projecte recala en els últims assajos, trobades, concerts i homenatges. Presenta de primera mà les reaccions i repercussions que va comportar l’anunci de la seua retirada i planteja el futur de la música valenciana després de la seua desaparició com a formació en actiu. Al mateix temps, repassa la seua llarga trajectòria, des dels treballs inicials d’investigació, quan anaven casa per casa recuperant cants populars valencians, fins a la seua consagració com a referent musical i cultural. Tot i això, sense deixar de banda el component reivindicatiu i polític del grup, de tal manera que juntament amb la seua carrera musical es fa un recorregut als últims 40 anys d’història valenciana. Un documental indispensable per a qui s'estima el nostre país.

La 2a part de l'acte és un xicotet homenatge que els fem amb tota la nostra estima. El Regall, Menestrils, Gent del Desert, Atzukak, el grup de danses, Noe, Toni Violí, Miquel Gironés i Menestrils versionaran diversos temes d'Al Tall, que de ben segur comptaran amb la complicitat del públic assistent.

Us esperem el proper divendres 23 de setembre a les 20h al Teatre Echegaray d'Ontinyent per a gaudir junts d'aquesta xicoteta meravella que hem preparat. 

Perquè Al Tall ens diu "adéu" però mai desapareixeran.

[Les entrades tenen un preu simbòlic de col·laboració per a sufragar les despeses que comporta l'organització de l'acte. Les trobareu anticipades al Casal Jaume I de la Vall d'Albaida (C. Joan XXIII nº10, baix/entrada per Ramon Llin) i 1h abans de l'acte en la taquilla de l'Echegaray].