15.1.24

 Presentació del llibre "Vicent Torrent. La cançó popular de Josep Vicent Frechina.


Divendres 12 de gener, a la sala La Previsora de la Fundació Caixa Ontinyent vam poder gaudir de la presència de Josep Vicent Frechina, autor del llibre i de Vicent Torrent fundador i cantant d'Al Tall, mestre i referent de la música tradicional al País Valencià. Van estar acompanyats per Toni Navarro “Violí” qui va presentar l'acte.

Frechina va fer un repàs a la trajectòria del cantant, tant en el seu vessant de formació política com en la seua llarga trajectòria al capdavant de la formació Al Tall.

Per part seua, Vicent Torrent va fer un repàs des de la seua experiència, al passat, present i futur de la cançó popular al País Valencià. Va posar de manifest la necessitat que les institucions, s'involucren a potenciar les nostres tradicions perquè el llegat rebut siga reconegut i divulgat.

Per a acabar l'acte Toni Navarro “Violí” va fer una mostra de cançons de batre, que van tindre una molt bona acollida per part del públic assistent.

Josep Vicent Frechina (Massalfassar, 1966) crític musical, especialista en músiques de la Mediterrània, és un dels fundadors de la revista de música Caramella, director del festival Cant al Ras de Massalfassar. Ha estat jurat dels premis Ovidi, de Sons de la Mediterrània i de Temps de les Arts. Col·labora en diversos mitjans escrits i audiovisuals.