5.10.23

 

COMMEMORACIÓ DE L’APLEC PROHIBIT DE BOCAIRENT 1963-2023

Sala Joan de Joanes Bocairent

Després de mesos de treball, el passat dissabte 23 de setembre vam celebrar la commemoració de l’Aplec prohibit a Bocairent 1963-2023. Va ser una jornada amb taules redones sobre qüestions d’actualitat, molt participatives i reivindicatives. Les quals, van ser:

1.     Viure de la terra, encara: Es va exposar la dificultat de la gent que treballa la terra per a poder viure del seu treball, els entrebancs que arriben des de Brussel·les amb el PAC      (Pla agrari comú) i els diferents punts de vista entre el cultiu tradicional i l´ecològic.

2.     Ser dona a la Vall d´Albaida: va ser la segona de les taules. Els temes tractats van ser el masclisme, la dificultat de les dones al món laboral, maltractament.

3.     La diversitat no existeix, és la realitat: les/els ponents de la taula van començar la seua intervenció amb una performance on van plasmar perfectament les discriminacions que pateixen segons la seua realitat. Diversitat funcional, sexual, els problemes d'integració i abús de les persones nouvingudes d'altres països van ser els temes centrals de la taula.

4.     Per acabar, els protagonistes de l'aplec d’octubre de 1963 ens van relatar les seues experiències al voltant d'aquella celebració prohibitda. Fou una xarrada on ens van transmetre la seua renovada empenta per portar endavant els durs temps que ens esperen.

A la nit, i com a fi de festa, vam poder sopar totes i tots junts amb un ambient festiu, on no van faltar les danses, el correfoc i l'actuació de l'ontinyentina Mireia Tortosa.