5.12.19

Nou anys recuperant la benvinguda a la nostra ciutat de l'home dels nassos



El mes de desembre és un dia de celebracions al voltant del foc de la llar. La font de la calor familiar potser ha canviat però les històries continuen mantenint-se a bona temperatura. L'Home dels nassos és una d'eixes històries que torna al tendur al caliu de cap d'any. Ja queden molt pocs dies perquè arribe l'últim dia de l'any i a Ontinyent li hem preparat una festa de benvinguda. El pròxim dimarts 31 de desembre tornarem a rebre aquest il·lustre personatge i enguany ho farem pel carrer Major.

Us esperem a grans i menuts a les 11:30 hores a la plaça de la Concepció, enfront de l'edifici de Paduana, des d'on començarà una cercavila a la recerca de l'homenot (o millor caldria dir l'homenàs?). Amb la companyia de la Colla de xirimites i tabals el Regall i al so de "Jo sóc l'Home dels Nassos i vaig per tot arreu, viatjant de poble en poble i mai ningú no em veu" rastrejarem cases i balcons per veure si algú l'ha vist passar.

I siga com siga, el trobem o no, finalitzarem amb una gran festa a la plaça de l'Ajuntament, on comptarem amb l'actuació del grup musical La Murga per a acabar de passar un matí genial.

Enguany fem la festa gràcies a la Coordinadora de la Vall d'Albaida per la defensa i ús del valencià, a ACPV Vall d'Albaida i l'Ajuntament d'Ontinyent per continuar aquesta tradició oral del nostre poble. I també agraïr al gran nombre d'entitats col·laboradores de l'edició d'enguany: CEIP Rafael Joan Vidal, CEIP Lluís Vives, CEIP Bonavista, Col·legi La Milagrosa, CEIP La Solana, CEE Vall Blanca, Tralarà Centre d'educació Infantil, El CLJO, VilaWeb Ontinyent, l'IEVA, la Colla de xirimites i tabals El Regall. Gràcies a totes les entitats per consolidar aquesta festa de benvinguda a l'Home dels nassos.