18.11.19

Així estigué el sopar i entrega dels XVI Premis Joan Baptista Basset i Distinció Empar Granell 2019




El passat divendres 15 de novembre la delegació d'Acció Cultural del País Valencià a la Vall d’Albaida vam celebrar a Montaverner la setzena edició dels Premis Joan Baptista Basset i l’entrega de la Distinció Empar Granell 2019. A l’acte, que tingué lloc al restaurant el Tossal, van assistir més de setanta persones entre les quals hi havia amics i familiars de les persones i entitats guardonades així com socis i simpatitzants d’ACPV.

Després d'un complet i deliciós sopar, acompanyat per les millors converses i felicitacions, iniciàvem la gala d'entrega.


Entre les intervencions musicals de Mireia Tortosa, que amenitzà la gala amb algunes de les seues millors cançons, s'anaren succeint les diverses presentacions i entregues dels guardons.

La mateixa Mireia Tortosa fou l'encarregada de presentar la primera premiada de la nit i ho feia repassant el seu recorregut vital tan vinculat a l'associacionisme ontinyentí. Dora Tortosa Vañó, Premi Joan Baptista Basset a la trajectòria associativa i per l'empoderament de la dona, eixia a recollir el guardó de mans d'Evarist Beneyto, president de la Junta d'ACPV a la Vall d'Albaida, i, emocionada, feia les seues paraules d'agraïment per haver rebut aquest homenatge. 


Seguidament, la professora Imma Pèrez presentava el següent premiat tot recorrent a la figura dels distints protagonistes que l'escriptor ha creat amb les seues novel·les. L'agullentí Vicent Enric Belda eixia així a rebre i agrair també el seu guardó, el Premi Joan Baptista Basset a la trajectòria literària i en valencià. 


En tercer lloc, Aina Benavent, alcaldessa de Quatretonda, feia el mateix amb el Grup de Danses de Quatretonda, del qual resaltà la seua feina de recuperació cultural i participació en el municipi i en la comarca. Elvira Canet, com a representant del col·lectiu, eixia a recollir el Premi Joan Baptista Basset a l'entitat compromesa amb la cultura i la tradició.


L'acte finalitzà amb l'entrega de la Distinció Empar Granell 2019 a Joan Mira Sarrió, director del CEIP la Solana d'Ontinyent, que feu un repàs a les transformacions que ha viscut aquest col·legi els últims anys i exposà una defensa aferrissada de l'escola pública, inclusiva i en valencià.



En aquesta setzena edició dels Premis Basset cal fer menció i agraïment especial per la bona feina feta: al restaurant el Tossal de Montaverner, que va acollir l'acte i sopar; al productor audiovisual Pau Romero, encarregat de l'enregistrament i el muntatge de les entrevistes per a xarxes; i a l'artista Salvador Mollà, que, com els últims anys, va elaborar els guardons com només ell sap.