El Cicle Altermirades ofereix en aquesta ocasió una mirada al món del bon menjar. El col·lectiu internacional Slow Food compta amb una seu a València. El seu president, Josep Marco, estarà amb nosaltres per explicar-nos la filosofia més elemental del moviment, així com per parlar-nos dels projectes més destacables de l’entitat (recolzament a productors artesanals, recuperació d’espècies en perill d’extinció...)
L’acompanyarà Juan Cascant, director del Celler la Muntanya, que presentarà el projecte Microvinya que es fonamenta en la recuperació del minifundi a l’interior d’Alacant.
Fragment del manifest slow food:
"La velocitat ens ha encadenat, som esclaus del mateix virus: la “Fast-Life”, que commociona els nostres hàbits, invadeix les nostres llars, i ens obliga a nodrir-nos amb el “Fast-Food”. En canvi, l’homo sapiens deu recuperar la seua saviesa i alliberar-se de la velocitat que el pot reduir a una espècie en vies d’extinció. Per tant, contra la bogeria universal de la “Fast-Life”, es fa necessari defendre el tranquil plaer material. Contràriament a aquells que confonen l’eficiència amb el frenesí, proposem com vacuna una adequada porció de plaers sensuals assegurats, subministrats de tal manera que proporcionen un goig lent i prolongat. Comencem des de la taula amb el “Slow-Food”, contra l’aplanament produït pel “Fast-Food”, i redescobrim la riquesa i els aromes de la cuina local"
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada